50 JAAR
GOLFSCHOOL
RINUS GOOR
IN RHOON

In 1951 ben ik geboren in Wassenaar, waar ik al op jonge leeftijd in contact kwam met de Golfsport. Mijn school stond op een paar kilometer afstand van de Haagsche Golf & Country Club, waar ik op 9-jarige leeftijd een baantje vond als ballenraper en caddie. Via de professionals op de Haagsche kreeg ik de kans mij verder te bekwamen in de Golfsport en mocht ik al op jonge leeftijd beginnen aan de opleiding Golfprofessional.

Uiteindelijk kwam ik terecht bij Tony Littlechild, die als hoofd-professional verbonden was aan de Haagsche Golf & Country Golfclub. Via het van Swinderen College haalde ik mijn examens en werd ik officieel PGA golfprofessional en mocht ik starten met het lesgeven op de Haagsche Golf & Country Club.

In 1973 kwam ik contact met het Recreatieschap “Oude Maas” en daar ontstond het initiatief om Golf te introduceren In Rhoon. In augustus van dat jaar werd een afspraak gemaakt in het restaurant de Johanna Polder de eigenaar Theo de Vette.

Niet lang daarna werd op de ligweiden van de Johannapolder een kleine Golfbaan met oefenbaan in Rhoon gestart met het restaurant als ontmoetingspunt voor de beginnende Golfers. Mijn eerste les werd geboekt: Theo en Lisa de Vette, Theo en Corrie Pörtzgen op woensdagochtend van 9:00 uur tot 10:00 uur. Het klikte goed met de mensen daar en al snel werd het lesboek gevuld.

Op 1 oktober 1973 organiseerden we een open dag en ontvingen we zo’n 100 geïnteresseerde Golfers. De relatie met Theo de Vette was prima en ik ontving alle medewerking om diverse activiteiten te organiseren. Zo kreeg ik een kleine winkel achter in de keuken.

In 1975 werd op mijn inintiatief Golfclub “Oude Maas” opgericht en in hetzelfde jaar werd ook voor de eerste keer de “Rinus Goor Bokaal” georganiseerd. Uiteindelijk werd er 35 keer om deze Bokaal gestreden en groeide dit evenement uit tot een van grootste landelijke wedstrijden.

In 1980 werden de 9 officiële holes geopend door Prins Claus, welke werden aangelegd door Frank Pennink.
Na allerlei tijdelijke behuizingen werd in 1985 het Golfhuis officieel geopend met een echte winkel van “16 vierkante meter”.

In de jaren 90 werd de golfsport ontdekt door bedrijven en was hiermee de groei voor clinics en bedrijfsdagen een feit en werd de golfsport toegankelijk voor iedereen.

In 2003 kochten de toenmalige exploitanten de Golfbaan:
De 19e Hole, Golfclub Oude Maas, Golfschool Rinus Goor en Rhoon GolfCenter.
De privatisering was een feit.

De oefenbaan en de winkel werden professioneler en Rhoon was nu echt een succes. Het aanbod van nieuwe Golfers was zo groot dat er met een wachtlijst moest worden gewerkt. Inmiddels werd de vraag naar “Clinics” groter en liepen de boekingen hiervoor volop binnen.
Op mijn Golfschool werkte ik op dat moment met 6 vaste golfprofessionals en werd de winkel met 8 medewerkers en dubbele diensten een landelijk fenomeen.

Met 150 sponsorleden, 1200 clubleden (en een wachtlijst) stond niets het succes van Rhoon GolfCenter meer in de weg.

De eigenaren van Rhoon GolfCenter willen de totale exploitatie van de golfbaan en de oefenbaan graag zelf voortzetten. Dit heeft geleid tot een overname van de exploitatie van de oefenbaan per 1 mei 2024.

Met heel veel plezier heb ik in de golfwereld zowel nationaal als internationaal carriëre mogen maken, welke ik nu na ruim 50 jaar tevreden kan afsluiten.

Ik wil alle gebruikers danken voor het vertrouwen in de afgelopen jaren en jullie veel Golfplezier toewensen op Rhoon GolfCenter.

<

Rinus

 

daan@rinusgoor.nl